dimecres, 8 d’octubre del 2008

El Repte comença a recollir

Hola a tots,

Avui tota l'expedició ha estat al camp base amb la mirada posada al Cho Oyu, i mirant com, també avui, el vent escombrava el seu cim.

Avui també intentava el cim part de l'expedició coreana amb els seus sherpes, però tampoc no els ha estat possible sortir de les tendes. En definitiva, la muntanya és la mateixa per a tothom...
Avui al camp base ja hem començat a preparar-ho tot per a la nostra marxa de demà i, juntament amb l'expedició extremenya, farem un dinar de germanor amb productes de la casa, vi, cava, embotits varis, en definitiva ens treurem una miqueta aquest mal regust.

El dia 10 ja deixarem el camp base, per arribar fins a la població pròxima de Tingri i des d'on partirem directament cap a Katmandú el dia 11 i durant aproximadament 12 hores de trajecte.

En tot cas però, volem acomiadar aquesta crònica agraint a tothom el seguiment que ha generat El Repte. Als familiars, als amics, als socis dels centres i a tothom qui per un moment ha visitat la nostra pàgina, a tothom en definitiva que, mitjançant els vostres missatges heu fet que la nostra estada aquí al Cho Oyu hagi estat inoblidable.

Sense el vostre recolzament la nostra estada a camp base no hagués estat igual. De veritat ens heu fet sentir que la nostra aventura ha estat la vostra aventura, per tant en aquest sentit vosaltres heu estat tant importants com nosaltres mateixos. Vosaltres també heu estat PART DEL REPTE, part principal, per tant, moltes gràcies a tots. Sou UNS NOUS REPTAIRES !!!!

Ara tots els expedicionaris el que volem és arribar el més aviat possible a casa i que el dia 15 sigui ja aquí. Abans però, passarem un parell de dies a Katmandú (per comprar records per als familiars que tan bé ens han comprès), i per visitar la ciutat.

No patiu, seguirem informant de les nostres experiènces.
UNA ABRAÇADA A TOTHOM I NO DEIXEU DE VISITAR EL BLOC!!!!

dimarts, 7 d’octubre del 2008

Finalment no s'ha pogut atacar el cim del Cho Oyu

Avui a les 5 hores del matí, horari tibetà, els expedicionaris hem hagut de decidir que no era possible atacar el cim del Cho Oyu.

El fort vent que hi bufava entre les 2,00 i les 5,00 de la matinada hora local a 7.500 m (recordem que portàvem des de les 2,00 de la matinada preparats per sortir), no ens ha permès l’atac.

Hem restat tota la nit sense sac d’alçada, només dormint amb els plomes, i amb les baixes temperatures existents (-30º) que no ens han deixat dormir “calentonets”. Ha estat una d’aquelles nits que no s’obliden fàcilment !! Ja que no era possible l'atac s'ha decidit baixar des del camp 3 fins el camp base on ens trobem actualment (14,30 hora catalana).

En un parell de dies, recollirem tot el material i mitjançant els yaks baixarem per carregar-ho tot novament al camió i fer via cap a Katmandú, on arribarem el dia 11/octubre. Així doncs, El Repte ja s’acaba, però encara queden dies perquè ens comuniquem i intercanviem totes les emocions viscudes, us animen a fer-ho!!!!!

EL REPTE

NOTA: Por cierto, queremos dar la enhorabuena a Javi, que consiguió el día 4 de octubre la cima del Cho Oyu. Desde aquí pues, MUCHAS FELICIDADES!!!!! (ya nos pasarás una fotito!!!)

Els expedicionaris arriben bé al Camp Base


Els expedicionaris del grup capdavanter d'El Repte, un 8.000 per l’Anoia, Òscar Màrquez, David Rey i Josep Riba, han arribat a la una del migdia, hora catalana, al camp base.

Els expedicionaris han baixat del Camp 3 directament al camp base després de reununciar, aquesta matinada, a assolir el cim del Cho Oyu.

El Cho Oyu diu NO al Repte

L’expedició El Repte, un 8.000 per l’Anoia, no ha pogut atacar el cim aquesta passada matinada.


Una forta tempesta de vent i neu, amb una caiguda de les temperatures a nivells extrems, ha obligat als tres membres de l’expedició que havien passat la nit al Camp 3 (7.500 metres) a girar cua i retornar cap el camp base.

Aquesta era la darrera oportunitat que tenien els expedicionaris per atacar el cim del Cho Oyu, a 8.201 metres, ja que divendres se’ls acaba el permís per poder pujar a la muntanya. Per tant, no hi ha temps suficient de baixar al camp base a recuperar forces, i tornar a intentar l’atac al cim uns dies després.

La sortida cap el cim estava prevista a les nou del vespre hora catalana, les dues de la matinada al Tibet, però les males condicions meteorològiques van obligar a l’Òscar Màrquez, David Rey i Josep Riba, a esperar que la tempesta s’aturés.

A dos quarts de quatre de la matinada a Catalunya, els expedicionaris comunicaven al camp base que renuniciaven a l’atac perquè quedar-se a aquella alçada i en plena tempesta començava a ser perillós, i per això, amb tota la prudència del món, decidien tornar al Camp Base.

Sembla que el cim haurà d'esperar

De no tenir novetats a hores d'ara, els "reptaris" haurien tornat cap el camp 2 per culpa del mal temps, que impediria l'atac al cim del Cho Oyu.

dilluns, 6 d’octubre del 2008

Mal temps en l'últim intent d'atac

Quan són les 3,00h de la matinada del dia 7/oct al Tibet (23,00h 6/oct hora catalana), els "reptaris" informen que el mal temps al Cho Oyu els obliga a ajornar una hora l'últim intent per atacar el cim des del camp 3 a 7.500m.

Avui intentem el cim!

Els tres “reptaris” Oscar, David i Josep han arribat aquesta tarda al camp 3 a 7.500m, darrer camp abans d’intentar l’atac al cim.

Les condicions per arribar fins a aquest camp no han estat gens fàcils degut a l’important nevada d’ahir a la tarda que a esborrat tota la traça oberta per expedicions anteriors i han hagut d'obrir traça nova amb neu moltes vegades fins a la cintura.

Si no hi ha cap contratemps de darrera hora, cap a les 3,00h de la matinada hora tibetana del dia 7/octubre, (21,00h hora catalana del dia 6/octubre), els tres “reptaris” sortiran cap al cim del Cho Oyu; la durada d’aquest darrer tram, tenint en compte que molt possiblement hagin d'obrir traça, pot ser d’unes 10 hores de pujada i d’unes 5h de baixada fins el camp 2 on hi passaran la següent nit abans de baixar fins el camp base.

Tota la sort del mon pels 3 “REPTARIS” !!!

Ràdio Igualada seguirà l'atac al cim

Els expedicionaris d’El Repte decidiran aquesta propera matinada si ataquen el cim del Cho Oyu, sempre que les condicions meteorològiques siguin bones i els expedicionaris es trobin bé per afrontar l’atac.

L’atac al cim, si s’acaba produint, començaria a les cinc del matí al Tibet, aproximadament a la mitjanit a Catalunya. En el moment de començar les set hores que separen el Camp 3 i el cim, l’expedició ens avisarà sobre l’inici de l’atac, o la renúncia, si es produeix. Per tant, serà aquesta nit via http://www.aladetres.com/ s’informarà si l’atac es produeix aquesta propera matinada.

L’emissora municipal, Ràdio Igualada (103.2 FM) i a http://www.radioigualada.cat/, es prepara també per poder retransmetre en directe l’atac al cim del Cho Oyu. Ràdio Igualada contactaria amb el camp base del Cho Oyu via satèl·lit, i podria saber les incidències dels expedicionaris anoiencs a través dels walkies, que via ràdio estaran en connexió amb el camp base.

Les previsions apunten a aquest dimarts quan l’expedició podrà atacar el cim. Pel que fa l’hora de fer cim, i tenint en compte el trajecte de 7 hores entre el Camp 3 i el cim, serà a les 12 del migdia hora tibetana, per tant de matinada a Catalunya. D’aquesta manera, l’emissora municipal podria començar a retransmetre l’atac al cim a les quatre de la matinada.