dissabte, 20 de setembre del 2008

El temps en contra d'El Repte per instal·lar el Camp 1

Hola a tothom, AQUÍ EL REPTE DES DEL CAMP BASE DEL CHO OYU !!!

Com ja sabeu tenim problemes amb el nostre PC, s’ha mort!!, i ara per ara només podem utilitzar un portàtil d’una expedició extremenya amb els quals hem pogut establir un servei de col·laboració.

Ara per ara, no tenim l’ordinador reparat, suposo que trigarà uns dies, per tant us demanem una mica de paciència, en tot cas, creiem que els extremenys ens deixaran utilitzar el seu PC i així poder continuar amb el mateix nivell de notícies i llegir els vostres comentaris (que és el que més ens agrada i anima).

Bé, avui la crònica us parlarà de la nostra arribada al C1.

Com ja sabeu al camp base xinès tothom vam arribar bé. L’endemà, dimarts, vam pujar fins al camp entremig, on van aparèixer els primers mals de cap, i finalment dimecres vam pujar tots junts fins al camp base avançat del Cho Oyu, a 5.700m

De camí al camp base avançat el dia va ser molt bo en el seu inici, però en arribar-hi a la tarda la nevada i el vent van fer molt complicat poder instal·lar les tendes (tres dels membres vam haver de dormir a la tenda menjador!!), tot i això finalment vam poder passar la nit. L’endemà dijous vam descansar per aclimatar, i vam passar el dia muntant i condicionant tendes, lavabo, etc.

Divendres dia 19, tres expedicionaris van realitzar el primer port de material fins al camp 1, a 6.400 m, en una jornada molt dura de aprox. 8 hores (però l’alçada fa que semblin 14 !!).

Instal·lant les tendes
al camp base 1

Avui, dissabte dia 20 els cinc membres que no van pujar ahir han sortit molt d’hora per portar més material i han vist que la cosa no pintava massa bé, ja que molts alpinistes que venien del camp 1 els han comentat que aquest camp ha estat gairebé arrasat pel vent i que a aquesta cota han volat totes les tendes... literalment !!

Per tant els nostres companys han arribat fins a un camp entremig més segur per deixar el material que portaven (preveient no perdre'n més, si és que el que vam deixat ahir al C1 hagués desaparegut, cosa que encara no sabrem fins demà diumenge) i han tornat fins el camp avançat.

Per ara la nostra intenció és descansar al camp base avançat tot el diumenge, i posteriorment tornar a pujar al camp 1 per veure la situació i, si és factible, quedar-nos-hi a dormir.

Fins ara, físicament, l’expedició està força bé encara que amb els típics mals de cap, manca de son, desgana, però cada dia que passa, aquests símptomes van millorant. Anímicament estem animats però la destrossa del camp 1 ens manté amb la inquietud del que ens trobarem dilluns, però sabem que aquest és el joc que hi tenim amb la Deessa Turquesa i per tant, l’assumim i l’acceptem.

Bé doncs, amb una abraçada molt gran per a tothom ens acomiadem fins a la pròxima connexió.

EL REPTE


NOTA: Damos gracias al grupo de extremeños que nos han permitido poder enviar esta crónica ( y que esperemos alguna más antes de reparar nuestro PC, je,je ¡! MUCHAS GRACIAS COMPAÑEROS ¡!!!)

FAMILIA DE JAVI: Hasta el momento hemos seguido el mismo programa, y se encuentra muy bien. En el día de ayer llegó y se instaló en el C1 con su sherpa. En la bajada nos cruzamos con él y estaba en perfectas condiciones. Durante el día de hoy y el de mañana descansará en el campo base. Su intención es subir el lunes a C1 (seguramente también con algún grupo nuestro) por lo tanto estamos todos a una.

Saludos

dijous, 18 de setembre del 2008

El Repte, ja és al camp base avançat del Cho Oyu, a 5.700m

L’expedició El Repte, un 8.000 per l’Anoia ja està al camp base del Cho Oyu, a 5.700 metres.

Els expedicionaris van arribar ahir a la tarda i aquesta nit ja l’han passat al camp base avançat.
En ruta cap el camp base avançat

Segons ha informat un dels membres de l’expedició a Ràdio Igualada, Toni Mena, demà, una part del grup, si les condicions meteorològiques són bones, ja podrien sortir en direcció al Camp 1 per tal de començar a muntar les tendes a 6.400 metres.

Tot i així, avui dijous dia 18 de setembre el temps en el camp base és dolent, està nevant, i caldrà veure com es desperta el dia demà a primera hora del matí per sortir cap el Camp 1.

Tots els membres de l’expedició es troben correctament, malgrat que estan patint els habituals mals de cap degut a l’alçada.

L’expedició ha completat els dos dies de ruta des del camp base xinès, a 4.800 metres i fins el camp base avançat, a 5.700.

Toni Mena ha explicat a Ràdio Igualada que han utilitzat fins a 31 iacs per carregar els 1.700 quilos de material que necessita l’expedició.

dimarts, 16 de setembre del 2008

Cap al camp base avançat

Com ja sabeu, els expedicionaris tenen problemes tècnics amb el PC, i de moment no poden enviar informació ni fotos. Intentaran solventar el problema un cop arribin al campament base.

A través d'una trucada telefònica, l'Òscar ens va demanar de fer una crònica. La trucada la feia des de la tenda menjador situada al campament intermig a 5.300 m, on just en aquell moment tota l'expedició acabava de sopar.

Expedició al camp base xinès

L'estat físic de tots és més o menys acceptable, si no fos pel mal de cap que pateixen alguns d'ells. Són plenament conscients que han d'aclimatar lentament, per això no tenen clar si avui arribaran finalment al campament base. Saben que quan millor aclimatin els primers dies, més possibilitats d'èxit tindran en dies posteriors per finalment poder fer cim. Com diuen a l'Àfrica "pole, pole" al començament i tens el cim assegurat!!!Deia també que a part del Javier, el noi de Lleó, els acompanya una expedició d'Extremadura, Reta al Himalaya, formada per quatre alpinistes d'aquesta comunitat, dos nois i dues noies: Isabel Asensio, Vanesa Ortega, Nicolás Durán i Arturo Díaz. Aquesta expedició ha estat patrocinada principalment pel Diario Hoy d'Extremadura i l'Instituto de la Mujer (IMEX), perquè si aconsegueixen cim, elles es convertiran en les primeres alpinistes extremenyes en aconseguir un 8000.

Els nostres "reptaires" compten amb el suport d'aquesta expedició extremenya per enviar-nos informació, en el cas que no puguin solventar els problemes tècnics amb el PC. Bé, de moment no hi ha més novetats, esperem que entre avui o demà ens enviïn més informació.