dijous, 25 de setembre del 2008

El mal temps no ens deixa avançar al C1

Hola a tots des del camp base avançat.

La veritat és que avui no hi ha molta cosa a explicar. Ha fet molt mal temps, nevant tota l’estona, i finalment hem posposat la nostra marxa a demà divendres. Pujarem al C1, i des d’allà, 4 expedicionaris pujaran a instal·lar i dormir al C2.

Les notícies que tenim és que des del C1 al C2 la ruta és un xic diferent al que teníem pensat inicialment, ja que després de superar el primer serac, el que ja coneixíem, ve un seguit de rampes i zones de gel que també estan força dretes, però sempre amb corda fixa instal·lada, això però ha fet que l’horari previst de 5/6 hores ara serà d'unes 8h!!!

L’equip es troba bé físicament, però estar tants dies al camp base "crema una miqueta". Per tant, en un parell de dies no podrem actualitzar el bloc, esperem que no sigui molt de temps per a tots vosaltres, tot i que per a nosaltres sí que ho serà.

Records i una abraçada. EL REPTE


Video que s'inicia en el camp extremeny (tenda taronja Ferrino)
passa pel nostre camp (tenda groga North Face) i finalitza amb vistes al Cho Oyu.


dimarts, 23 de setembre del 2008

Feliç aniversari Enric!!

Hola a tothom! Avui, dia de l’aniversari de l’Enric, hem baixat del camp 1, a 6.400 m.

Ahir, després de realitzar la cerimònia de la puja, que és la cerimònia que es fa en totes les expedicions per demanar sort i salut per a tots, es va pujar fins al C1 per portar material, i els que ja havien estat en aquest camp, vam pujar amb la intenció de fer-hi nit.

A última hora el Manel també va decidir quedar-s’hi, i finalment l´Enric i l'Òscar van testar les granotes de plomes i sense sac, i la veritat és que van passar la prova amb escreix.

La nit però, no ha estat la més agradable que recordarem, ja que l’alçada i l’estretor de la tenda de tres va fer que cada poca estona ens despertéssim per canviar de posició. A la tenda de dos, la cosa va ser més fluida, però també amb contínues interrupcions de son.
Avui, ja en baixada l'Enric ens ha recordat que era el seu aniversari, i ara a les 22,42 hora local, hem celebrat el seu aniversari amb un pastís de xocolata, amb la presència de l’expedició extremenya. Per ser on som la veritat és que ha quedat prou càlid (per cert ha fet lectura d’una nota que ha vingut amb nosaltres des d’Igualada de part de la seva família).

Bé doncs, demà toca descans, la pròxima pujada al C1, serà a càrrec de la gent que no hi ha passat nit, els qui ja han passat nit, ja pujaran per dormir i anar a preparar el camp C2, a 7.000 m.

El temps no acompanya gaire, ja que a la base neva cada dia, però AL MAL TEMPS BONA CARA !!!!! i per tant estem fent tot allò que fins ara teníem previst.
Records a tothom i FELICITATS ENRIC !!!!

Intentarem avui poder connectar al blog i veure els vostres comentaris.

diumenge, 21 de setembre del 2008

Diumenge, dia de descans

Hola a tots novament, AVUI DIA DEL SENYOR, DESCANS PER A TOTHOM, doncs avui ha tocat neteja general. Això vol dir QUE HEM MUNTAT LA TENDA DUTXA, i “gairabé” tothom hi ha passat….. Ei!!!!!!! qui no hi ha passat és perquè ja s’havia fet la dutxa “de tovalloletes”, je,je.

Ja sabeu que avui tocava descans, demà dilluns dia 22, tot l'equip marxarà cap al C1, amb la diferència que uns quants s’hi quedaran a dormir, i uns altres baixaran novament al C1, això és per qüestions d’aclimatació. Qui es troba una mica millor, doncs ja hi fa una estada en alçada, per contra si hi ha gent que necesita més temps doncs baixa al C1.

Per ara no ens podem queixar, perquè la “ventada” de la nit del divendres al dissabte al C1 només ens ha deixat la tenda trencada. El material que hi havia dins encara hi és (material sobretot del Josep Riba, que ja estava creuant els dits novament després de la pèrdua del seu material a Katmandú).

A més a més, la nostra alimentació està molt ben assessorada pel cuiner Kamansin, un cuiner nepalí, que fins ara no ens ha deixat perdre quilos (en el cas d’algú ja li toca). Cada expedició només pot tenir un treballador nepalí (noves normes dels xinesos) és per això que no ens podem queixar, perquè pel que diuen els cuiners tibetans són molt més “guarretes”.

Estem instal·lats al camp base amb tendes individuals. Això no vol dir que hi hagi mal rollos!!!, sinó que cadascú amb el material que porta, les hores de son, les sensibilitats, etc. es fa necessari tenir el teu espai. A més, tenim tenda menjador, tenda lavabo, tenda cuina, tenda magatzem… i l’esmentada tenda dutxa. Ja veieu que la infrastuctura és TOTAL.

Bé doncs, encara no tenim el pc arreglat, hem arribat a un tipus de col·laboració amb els extremenys i podrem utilitzar el seu ordinador, sempre que hi coincidim en el camp base. En tot cas però també podreu seguir l’evolució de l’ascensió al Cho Oyu a la seva web http://www.hoy.es/, que és del diari que sponsoritza la seva expedició. També hi podreu veure fotos d’aquesta expedició i d’altres viatges del Nico, l'expedicionari extremeny que ens ha facilitat aquesta col·laboració mútua.

Des d’aquí novament moltes gràcies per la seva ajuda.